Heeft Jezus echt bestaan?

Geboren Persoonlijkheid

Klik hier om te downloaden dit artikel in PDF-formaatHeeft Jezus echt bestaan, of is het christendom gebouwd op een legende? Weinig geleerden twijfelen aan Jezus’ bestaan, maar sommigen die vijandig staan tegenover het christendom proberen het tegendeel aan te tonen.

In een rechtszaak tegen het Vaticaan werd de Kerk er van beschuldigd het verhaal van Jezus te hebben verzonnen. Alhoewel de zaak niet ontvankelijk werd verklaard in februari 2006, ging de aanspanner van de zaak, Luigi Cascioli, in hoger beroep, maar uiteindelijk werd zijn zaak gesloten.

Het punt tegen Jezus’ bestaan kwam in de openbaarheid op CNN, toen Ellen Johnson, voorzitster van de Amerikaanse Atheïsten, verklaarde:

“De werkelijkheid is, dat er geen greintje seculier bewijs is dat er ooit een Jezus Christus heeft bestaan. Jezus Christus en het christendom vormen een moderne religie. En Jezus is een samenstelling van andere goden: Osiris, Mithras, die diezelfde oorsprong hadden, dezelfde dood als de mythologische Jezus Christus.”

Johnson en een rij vooraanstaande religieuze leiders spraken over de vraag: “Wat gebeurt er nadat we gestorven zijn?” tijdens een directe uitzending vanLarry King Live op CNN. Presentator Larry King, die normaal niet voor een kleintje vervaard is, dacht even diep na en antwoordde toen, “Dus u gelooft niet dat Jezus Christus echt bestaan heeft?”

Zeker van haarzelf antwoordde Johnson, “Zeker niet. En het is niet wat ik geloof; er is geen seculier bewijs voor dat Jezus Christus ooit bestaan heeft.”

King had niets meer te melden en liet een reclameonderbreking komen. En daarna volgde geen enkel gesprek over enig bewijsmateriaal voor of tegen Jezus’ bestaan. Het internationale televisiepubliek bleef in het ongewisse acher.[1]

« Vorige | Volgende »